<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=2134113&amp;fmt=gif">

Tredubbla effektiviteten på lagret med en lagerautomat

Tredubbla effektiviteten på lagret med en lagerautomat

VAD ÄR EN LAGERAUTOMAT?

En lagerautomat är en semiautomatisk lagerlösning, optimal för lagring och plock av smådelar. Operatören slår bara in den artikel som ska plockas på en skärm och automaten hämtar ut varan åt operatören. Personalen kan också trycka fram en specifik hylla om man inte har ett mjukvaruprogram kopplat till maskinen. Varorna lagras på olika hyllplan i maskinen som drivs av en hiss som hämtar ut den artikel man önskar plocka.

 

HubSpot Video

 

Fördelarna med en lagerautomat

  • Spara upp till 90% golvyta
  • Minskade plocktider med mer än 70%
  • Man kan klara upp till 250 - 300 orderrader per operatör / timmen, och kunder har berättat att de har fått upp till tre gånger så hög effektivitet på lagret i jämförelse med plock i traditionella hyllsystem.
  • Ergonomisk med bl.a. minskat gångavstånd, individuellt anpassningsbar arbetshöjd och visuell indikering av lagerposition med hjälp av laserpekare.
  • Man utnyttjar byggnadens takhöjd, den går också att bygga på utsidan
  • Man undviker damm och smuts på varorna

Varför LOGIMAT®?

HubSpot Video
Vår automation solution designer, Hans Ekström, berättar hur logimaten kan öka effektiviteten och minska felplock på ditt lager.

Skistart om LOGIMAT®

HubSpot Video

Skistart löste utmaningarna med ett trångbott lager och hittade en alternativ lösning i stället för att bygga nytt lager.

Produktkatalog
SSI LOGIMAT®

logimat-cover-main

Tillval för
SSI LOGIMAT®

tillvalg-logimat-cover

 

Är en lagerautomat något för dig?

Fyll i formuläret nedan, så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.